Daca e vineri, e reteta!
Vinerea trecuta am gatit peste ... stiuca!
Daca prindeti stiuca ... iaca niste idei de preparare.
... dar mai intai pregatirea pestelui.
Pentru ca era o stiuca imensa, eu am cerut partea din spate, asa ca mi-a taiat-o in doua si uract-o pe cantar ... stiuca bre.


Acasa, la despachetare, am patit minune mare ... o multime de icre!


Am curatat-o de solzi si taiat-o felii pentru ciorba si prajit.


Ira a facut din toate icrele salata ... una mare, cu ulei, sare, lamaie si paine inmuiata in lapte (in loc de gris fiert) ... si mixer

Acum ciorba.
Am taiat cubulete 2 morcovi, 1 patrunjel, telina si o ceapa mare care trebuie calite 2-3 minute pe fundul oalei in care veti face ciorba. Calirea doar putin are rolul de a deschide aromele fara a inmuia legumele.
Am taiat cubulete 2 morcovi, 1 patrunjel, telina si o ceapa mare care trebuie calite 2-3 minute pe fundul oalei in care veti face ciorba. Calirea doar putin are rolul de a deschide aromele fara a inmuia legumele.


Apoi se pune apa, cam 2 litrii, dar atentie trebuie sa fie fierbinte.

Intre timp taiati cubulete un ardei gras si 2-3 rosii pe care le veti pune dupa 10-15 minute cand a inceput sa fiarba zarzavatul dar nu inainte de a pune acreala (ardeii si rosiile trebuie sa fiarba in mediu acid). Eu am pus zeama de la 2 lamai pentru ca nu am avut bors sau zeama de varza si am mai adaugat si o lingura de otet.

Dupa ce ati pus rosiile si ardeii, se completeaza cu apa pentru a nu fii prea densa zeama cu atatea legume si se sareaza. Pestele trebuie sa fiarba in apa sarata si acra si asfel nu se va sfarama.
Cand clocoteste ciorba iar ciorba (dupa ce ati pus rosiile, ardeii si completat cu apa) se adauga bucatile de peste (daca aveti si cap, puneti si capul ... desigur de peste) care se fierb timp de 20-30 de minute (cand intra furculita cu usurinta in carne) dupa care luati de pe foc. E gata!


Prajirea pestelui nu are nici o mare taina.


Prajirea pestelui nu are nici o mare taina.
Daca este proaspat, cum era al nostru, se sareaza inainte de prajire (cel congelat dupa) dupa care noi l-am tavalit prin faina (nu aveam malai) si l-am aruncat apoi in tigaia cu ulei incins.
in suedia se pescuieste stiuca la greu, uite stiuca pe care am prins-o eu anu trecut in vara.
RăspundețiȘtergerehttp://picasaweb.google.com/crenguta/Fishing#5207266610619052018
a fost norocul incepatorului, evident :)
am uitat sa precizez ca , in stilul suedez, i-am si dat drumul inapoi in balta :)).
RăspundețiȘtergere