vineri, 20 martie 2009

ziua 58 in Suedia

Saluti,
Vineri vorbim de mancare ... mai mult decat de obicei!
Am avut in plan sa fac o friptura la cuptor dar pana la urma am facut shaorma vinerea trecuta. Si pentru ca este foarte usor de facut ... si fff buna, m-am gandit ca poate va tentam.
Trebuie sa aveti lipii pentru ca apoi puneti tot ce vreti voi in ele.
Noi am facut maioneza.
Vezi mandra de mai jos ... cea din prim plan.

Apoi am prajit carnea de vita iar cand mai erau 2-3 minute am pus scortisoara si menta peste dansa (peste carne, nu peste mandra).



Am facut si un sos picant (cu ceapa, mustar, cuisoare, piper, sare, dafin, ienibahar, vin, sos de rosii si faina) si apoi am pregatit ceapa taiata solzi, rosii cubulete, porumb si patrunjel ... fiecare in castronul lui ca sa isi puna gospodarul ce pohteste.

Apoi se da atacul ... fulgerator mai intai, de paraie in spate la urechi. Apoi mai lent la a doua tura iar cand dusmanul creadea ca te-a invins, dintr-o rana cum stateai ... mai dai o lovitura de gratie ... tigaii ... de o lasi cum a facut-o mama iei.





Si ca sa mearga atata deliciu, un vin ros e la perfectie ... dar si bere merge.
In lipie se pot pune si mai multe feluri de carne, prajite si condimentate diferit (pui, porc, vita) dar si alte legume sau branze.
Pofta oricum e mare asa ca urarea este ... sa ne vedem la o shaorma!
Cu drag
catalin

2 comentarii:

  1. Mai, da' de unde stiti voi sa faceti sosurile astea? Pupici:)
    Manuela

    RăspundețiȘtergere
  2. pai daca iti place ... prestezi.
    ... risipei se deda florarul ...

    RăspundețiȘtergere