vineri, 13 martie 2009

ziua 51 in Suedia

Salutare,
iata reteta de paste cu broccoli.


Sosul:
se curata broccoli si se desfac in bucati cat mai mici iar tulpina se taie in bucatele de vreo 2 cm lungime.


Se incalzeste uleiul de masline in care praiejesti 2-3 catei mari de usturoi. cand s-au rumenit, ii scoti si ii arunci.

Pui apoi vreo 5 bucati de acciughe (=anchois sarate) pe care le freci bine cu o lingura de lemn pana se topesc in ulei;


Dupa aceea pui bucatile de broccoli sa se rumeneasca putin (2-3 min) dupa care stingi cu 1 pahar mare de vin alb sec. Se acopera cratita si se lasa sa se inabuse broccoli pana se inmoaie (dar sa nu se faca pasta, bucatile de broccoli trebuie sa ramana intregi)


Pastele
se fierb f. al dente. le treci un pic prin apa rece ca sa se opreasca fierberea, apoi cand sosul e gata, torni pastele in sos si mai lasi sa fiarba impreuna vreo 2 min,

Cam asta e, bineinteles, se presara din abundenta parmiggiano sau percorino (romano, bineinteles)


Varianta: in loc de vin, poti sa pui smantana dulce, vreo 300 g.
Pofta maxima!
Elena & Romeo

Asa a aratat reteta de saptamana asta. Saptamana viitoare ... friptura la cuptor.
Un sfarsit de saptamana minunat.
... si succes la concurs!
ciao
catalin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu