Iaca reteta saptamanii: Empanadas
300 gr carne tocata
2 cepe
2 ardei
3 oua fierte tari
100 gr orez (gata fiert in 200 ml apa)
condimente: sare, piper, menta/ coriandru
se mai pot pune:
masline,
morcov
1 cartof fiert etc
Se calesc legumele, se adauga apoi carnea si orezul (fiert) si se amesteca pana isi schimba carnea culoarea (se caleste) si se adauga si oualele taiate cubulete mici.
Apoi se trece la coca (masa - in spaniola),
observi atitudinea ... atitudinea conteaza! care pe care!
500 gr faina
200 gr margarina
2 galbenusuri (albsurile vor servi la ungerea empanadelor inainte de introducerea in cuptor)
sare - jumatete de lingura
praf de copt - o lingurita
zahar - o lingurita
Apoi se intinde coca cu un facalet si se decupeaza cu un castronel.
Ies cam 22-24 de empanade la cantitatea asta de faina.
Umplutura se pune in mijloc si apoi se indoaie foaia iar apoi se preseaza pe margine pentru a se lipi si nu iesi umplutura. Daca este zemoasa umplutura, pe poate indoi marghinea si chiar rasuci.
Pentru desert Ana Maria a pus in 4 empanade, in loc de carne, pasta de guarana, dulce si parfumata. Noi putem pune diverse gemuri sau marmelada.
Oricum eu ma gandesc sa fac astazi si cu ceapa (calita cu chimen si curry) si cu branza si ceapa si cu ton si chili.
Apoi se introduc la cuptor la 200 grade (ce imi place asta cu temperatura) - foc iute ce-mai!
... si se lasa acolo 15 minute!
Se pun pun apoi intr-un cosulet sau castron si ... se mananca cu prietenii sau familia.
observi atitudinea ... atitudinea conteaza! care pe care!
200 gr margarina
2 galbenusuri (albsurile vor servi la ungerea empanadelor inainte de introducerea in cuptor)
sare - jumatete de lingura
praf de copt - o lingurita
zahar - o lingurita
apa - cat cere coca (tare faza asta dar asa e!)
Se amesteca faina cu margarina cu o furculita. Cand este margarina cat de cat omogenizata in faina, se aduga oualele, praful de copt si condimentele (zahar si sare) si apoi apa ... cat cuprinde.
Se amesteca faina cu margarina cu o furculita. Cand este margarina cat de cat omogenizata in faina, se aduga oualele, praful de copt si condimentele (zahar si sare) si apoi apa ... cat cuprinde.
Se lasa coca 10 minute ... sa se linisteasa!
Umplutura se pune in mijloc si apoi se indoaie foaia iar apoi se preseaza pe margine pentru a se lipi si nu iesi umplutura. Daca este zemoasa umplutura, pe poate indoi marghinea si chiar rasuci.
Oricum eu ma gandesc sa fac astazi si cu ceapa (calita cu chimen si curry) si cu branza si ceapa si cu ton si chili.
... si se lasa acolo 15 minute!
Cătă, poate nu ai înţeles ...nu eu am pregătit empanadele, ci R. În orice caz, pot să îţi spun cu certitudine că nu era vorba despre ton, ci despre ceva mult mai prozaic - hering din conservă.
RăspundețiȘtergereVoi vorbi cu R. cât de repede pentru a afla ceea ce te interesează. Doar puţintică răbdare...
Vă salut cu drag,
Elena
Azi incercam si noi reteta asta de proba ... Putem folosi unt in loc de margarina? Asta cu apa e grea rau de tot, cat vine aproximativ? Un pahar, jumatate de pahar? :D
RăspundețiȘtergereSambata mergem la ziua tatalui lui Daniel, implineste 60 de ani si toata lumea aduce mancare. Noi o sa aducem empanade :D.
Sa ne tineti pumnii deci :D
saluti,
RăspundețiȘtergereasa mi s-a parut si mie la inceput reteta cu apa dar apoi cand am trecut la fapte a fost simplu ... dupa experienta cu empanadele.
marturisesc ca nu stiu daca conteaza daca este margarina sau unt. in principiu da, dar nu in sensul negativ. poate o fi mai bine!
sa ne spui cum au iesit. va tinem pumnii
Am facut ravagii ieri la petrecerea tatalui lui Daniel, a fost bataie pe "pirog"-ele (cum le numesc suedezii) facute de noi. :). Am facut diverse combinatii pentru umplutura, pui cu chili si masline, carne de vita tocata cu ciuperci si ceapa, spanac cu bacon si branza feta, etc ...
RăspundețiȘtergereNoroc cu blog-ul vostru ca de aici am preluat ideea, multumim :).