Este vineri, a doua vineri in Suedia!
Astazi ii voi transmite o reteta lui Buni pentru ca sa mananci si tu prima mancare suedeza facuta in casa. Nu stiu cum se numeste, Ira inca doarme.
Pentru a comite bunatatea asta este nevoie doar de: 8 cartofi, 2 cepe, unt (cat 2 nuci - ce imi place expresia asta din cartile vechi de bucate), 300 ml smantana, 8-10 file de ansoa (noi am pus toata cutia 18) si pesmet.
Se pun cartofii taiati rondele pe doua straturi in vasul care va fi introdus la cuptor, apoi se pune ansoa raspandita peste cartofi. Intre timp se caleste ceapa in unt si apoi se pune peste cartofi si ansoa.
Se acopera ceapa cu cartofii ramasi si se pune 200 ml de smantana peste cartofi (restul de 100 ml se va pune la sfarsit). Apoi se presara pesmetul peste smantana, dupa preferinta cantitatea (noi am pus un strat fin cat abia sa se mai zareasca smantana).

Apoi se introduce la cuptorul incins la 220 grade (ce imi place asta cu gradele)- "foc tare" in limba mamaitei Gina.
Dupa 40 de minute se scoate pentru a pune si restul de smantana, 100 ml si apoi se reintroduce la cuptor pentru inca 10 minute
Dupa zece minute de plouat in gura se deschide cuptorul iar bunatatea este numai buna de servit. Se impartaseste cu cei dragi.
Altfel, astazi ii voi ajuta pe Vikas, Jeni si Kaia (indianul, daneza si fica lor) sa se mute. Si-au gasit un apartament de 3 camere in Malmo. Pe seara vom merge apoi la tango iar maine (sambata) pe dupa amiza vom viziona primul nostru apartament pentru inchiriere.
Abia astept sa ajungi la buni ca sa te vad pe camera web.
Te imbratisez cu dor
Catalin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu