astazi voi vorbi despre mancare. Este a saptea zi suedeza si doar intr-una nu am fost la cumparaturi. Nu suntem nemancati. Chiar mancam cumpatat ... dar suntem pofticiosi.
Sunt atatea bunatati.
In primul rand ne plac cascavalurile si branzeturile. Sunt atat de multe de incercat si toate bune. Astazi am luat un kg de branza brie si pentru ca ne place mult dar si pentru ca pretul echivalent in romania era de 20 lei/kg, era oferta iar din branza camembert am luat o jumatate de kg tot pentru ca ne place si e foarte buna la pret. Branza de oaie (telemeaua) vine din grecia si e scumpa asa ca ne tinem pe fineturi ... mai ieftin.
Fructele si legumele sunt un pic mai scumpe decat in Romania dar pe toate scrie ecologic (ce-o fi aia?) dar e ok.
Vinuri am luat din Chile, Argentina si Portugalia ne plac si exploram in continuare. Preturile sunt in echivalent 20-30 lei din Romania.
De gatit, eu am facut doua supe pana acum care au iesit bine. Maine si poimaine ira va gati o reteta suedeza ca o musaca dar cu file de ansoa in loc de carne tocata iar pentru poimaine avem o reteta mexicana. Indianul iar ne-a lovit astazi cu lipiile lui facute in casa si cu sosurile lui minune si picante. Astazi sosul a fost din ceapa, usturoi, chili verde (2), curry si pui. Desi nu ne era foame dupa ce am terminat lipia, am mancat in continuare sosul cu paine si am sters si farfuria bine, bine ... cu paine. Iutime pe care am stins-o cu un nou soi de vin din Chile.
Oricum pentru ca indianul se muta (vineri il voi ajuta cu mutatul) si pentru ca a vazut ca ne place bucataria indiana, ne-a promis ca ne va invata si pe noi retete de ale lui ... in noul lor apartament.
Inca nu ne-am dat la peste dar am observat ca tonul proaspat este accesibil asa ca in curand vom ataca o noua aripa culinara.
Desi am tot vorbit despre cumparaturi si mancare, nu cred ca ne-am ingrasat. Nu aveam cand. Timpul e prea scurt. Tentatia-i doar e mare. Noi ne abtinem ... pe cat putem.
Stiu ca nu te pasioneaza subiectul dar voiam sa stii ca nu murim de foame.
Astept vesti de la tine. Ai fost la antrenament? Cum a fost? Scrie-mi pe mail.
Te imbratisez cu dor
Catalin
pe cand veti incerca bloodpudding? :) il gasiti in orice supermarket si majoritatea suedezilor sunt topiti dupa el. Bloodpudding este sange inchegat de porc, yac!
RăspundețiȘtergereAdica "sangerete" pe romaneste. Se face si in Ardeal dar bunicu-meu spunea ca e pacat sa culegi sangele porcului.
RăspundețiȘtergereIn sfarsit am ajuns si eu la zi cu cititul. Sunt ff incantata de tot ce scrie cata, adica si de informatia in sine, dar si de stilul de a scrie... Chiar ma gandesc, nu cumva ii dicteaza Ira?
RăspundețiȘtergereVa tin pumnii sa mearga totul din ce in ce mai bine!!!
Eu sunt in luna a 7-a de cca 2 sapt, adica maine intru in sapt 29. ma simt bine acum, desi sapt trecuta am avut raceala cu tuse nasolaa, l-am zguduit pe bebe vai mama lui, dar pare ca e bine, burta s-a mai ridicat si nu mai am deloc dureri, doar valuri de miscare bebe, sus, peste buric:). Luni pe 9 febr merg la eco, sper vesti bune. Am inceput sa astept cu nerabdare sa nasc, sa vadpe bebe mic, sanatos si frumos, aproape ca mi-a trecut de tot frica de durerile nasterii, acum de cand cu blogul vostru, sper sa va tin live la curent intre contractii, vorba aia, "o sa nastem cu toatele"...
Mai vb, pup.